Ofis: +90 212 213 2423       Mobil:  +90 532 204 3168     Eposta: info@lamerdanismanlik.com

Çocuk Bakıcısı ile Tatil Yapmanın 9 Püf Noktası 

Çocuk Bakıcısı ile Tatil Yapmanın 9 Püf Noktası

Tatil zamanı geldi ve plan yapmaya başladınız. Ama çocukların bakımı konusunda zihninizde soru işaretleri var. Tatile çocuk bakıcısı ile gitmek istiyorsunuz ama çocuklar bakıcıyla vakit geçirmek isteyecek mi? Zamanı nasıl ayarlayacaksınız? Bakıcı ile nasıl bir anlaşma yapacaksınız? Ve daha birçok soru. Endişelenmeyin! Size çocuk bakıcısı ile tatil yapmanın püf noktalarını vereceğiz. Bu önerilerle, hem siz dinlenecek, hem çocuklar eğlenecek, hem de bakıcınız kendini değerli hissedecek.

Eğer tatil öncesi bir çocuk bakıcısı ile anlaşacaksanız, bakıcı görüşmelerine bir an önce başlayın. Bunun için güvenebileceğiniz kaynaklara başvurun, referansları mutlaka kontrol edin. Tatilde ailenize eşlik edecek çocuk bakıcısının deneyimli, çocuklarla iyi anlaşan biri ve seyahat etmeye istekli olması önemli. Adaylarla görüşme yaparken tatil planlarınızdan ve beklentilerinizden bahsedin. Seçtiğiniz birkaç adayı ailenizle tanıştırın ve çocuklarınızla nasıl iletişim kurduğunu gözlemleyin. Doğru bakıcıyı bulmak zamanınızı alabilir, bu yüzden sabırlı olun ve kendinize yeterince zaman tanıyın. Acele etmeyin. İyi bir bakıcı tatilinizi çok daha keyifli hale getirebilir. Kim bilir, belki sonrasında da onunla devamlı çalışmak isteyebilirsiniz. Şimdi, çocuk bakıcısı ile tatil yapmanın püf noktalarına geçelim…

Son Blog Yazımız

Filipinli Bakıcı Arıyorum

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Filipinli bakıcılar ailelerin favorisi haline geldi. Filipinliler çocuklara ve yaşlılara şefkatle yaklaştıkları, çalışkanlıkları ve özellikle İngilizce bildikleri için tercih ediliyor. İşte Filipinli çalışanların popüler olmasının...

Devamı

1. Aile toplantısı yapın: Tatile çıkmadan bir süre önce evde toplanın ve çocuklara “Bakıcımızla tatile gitsek nasıl olur?” diye sorun. Çocuk bakıcısı ile tatil fikri, onları heyecanlandırabilir. Bu toplantı, herkesin fikrini alma ve endişelerini konuşup giderme fırsatı sunar.

2. Bakıcıyla açık konuşun: Bakıcınızla oturun ve ona tatil fikrini açın. Eğer sıcak bakarsa, ona beklentilerinizi anlatın: “Sabahları çocuklarla sen ilgilenirsen, biz de biraz dinlenebiliriz.” Bu tatil bakıcının tatili değil, sizin tatiliniz. Ancak yine de çocuklarla siz ilgilenirken onun da belirleyeceğiniz zamanlarda dinlenebileceğini söyleyin. Bu arada bakıcının bütün masraflarını karşıladığınızdan emin olun. Tatilde giyeceği uygun kıyafetleri olmayabilir, bu ihtiyaçları giderdiğinizden emin olun. Mevcut yatılı bakıcınız ile mi gidiyorsunuz? Bu durumda para konusunu konuşmaya gerek olmayacaktır. Ama mevcut gündüzlü bakıcınız ile gidiyorsanız alıştığı şartlarda çalışmayacağı ve akşam evine dönmeyeceği için ona bir miktar ekstra ücret vermelisiniz. Bu konuları önden konuşun. Bu açık iletişim, tatilde olası yanlış anlaşılmaları ve tatsızlıkları önler. Para konuşmak zor olabilir ama açık iletişim her zaman iyidir.

3. Görev dağılımını netleştirin: Eğlenceli bir liste yapın. “Kim kumsalda çocuklarla oynayacak?” “Kim akşam yemeğini hazırlayacak? (Eğer otelde kalmayacaksanız)” gibi sorularla görevleri paylaşın. Çocuk bakıcısı ile tatil yaparken, herkesin rolünün net olması gerek.

4. Bakıcıya özel bir zaman verin: Tatil yerinde bakıcının kendi kendine kalacağı özel bir zamanı olsun. Onun da kişisel zamana ihtiyacı olacak.

5. Esnek olun: Tatil planlarınızı çok katı yapmayın. Bazen beklenmedik durumlar olabilir. “Bugün planımızı şu şekilde değiştirelim mi?” gibi önerilerle kararınızı değiştirebilirsiniz. Bu esneklik, tatili herkes için daha keyifli hale getirir.

6. Ailece aktiviteler planlayın ve bakıcıyı da dahil edin: Böylece herkes kendini değerli hisseder.

7. Çocuklarla özel zaman geçirin: Bakıcıyı dinlendirirken çocuğunuzla baş başa kalmayı ihmal etmeyin.

8. Teknoloji kullanımı konusunda anlaşın: Çocuk bakıcısı ile tatil yaparken, teknoloji kullanımı konusunda net kurallar belirleyin. “Yemek saatlerinde telefonları bir kenara bırakalım mı?” gibi önerilerle başlayabilirsiniz. Çocukların ekran süresi, bakıcının çocukların yanında telefonuyla ilgilenmesi, acil durumlarda iletişim yöntemleri, fotoğraf çekme ve paylaşma kuralları gibi konuları önden konuşun. Örneğin, “Çocukların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmamayı tercih ediyoruz, ama aile albümümüz için çektiğin güzel anları bizimle paylaşırsan çok seviniriz” diyebilirsiniz. Ya da “Akşamları çocuklar yattıktan sonra, sen de kendi zamanını geçirirken telefonunu kullanmakta özgürsün” diyerek esnek kurallar koyabilirsiniz.

9. Bakıcıyla birlikte etkinlikler planlayın: Bakıcınızla birlikte çocuklar için eğitici ve eğlenceli aktiviteler planlayın. Örneğin, gittiğiniz yerin doğal yaşamını keşfetmek için bir “doğa günlüğü” tutmayı önerebilirsiniz. Bakıcı ve çocuklar birlikte gördükleri ilginç bitkileri, hayvanları not edebilir, çizebilir veya fotoğraflayabilirler. Veya yerel bir el sanatını öğrenmek için bir atölyeye katılabilirsiniz. “Bugün seninle çocuklara deniz kabuklarıyla ev yapmayı öğretelim mi?” gibi önerilerle bakıcınızın da yaratıcılığını kullanmasını teşvik edebilirsiniz. Belki bakıcınızın özel bir yeteneği vardır – resim, müzik, dans gibi – ve bunu çocuklarla paylaşmaktan mutluluk duyacaktır.

Danışmanlarımız Sizi Dinlemeye Hazır!

Hemen Arayın veya Mesaj Gönderin,
İhtiyaç Duyduğunuz Desteğe Hızlı ve Güvenilir Yoldan Ulaşın

error: İçerik korunmaktadır !!