Ofis: +90 212 213 2423       Mobil:  +90 532 204 3168     Eposta: info@lamerdanismanlik.com

Ameliyat Sonrası Bakım İpuçları

Ameliyat Sonrası Bakım İpuçları

Hekiminiz kendiniz ya da sevdikleriniz için bir ameliyat planladığında, en iyisi ameliyat sonrasında değil öncesinde işleri planlamaktır. Cerrahi müdahale sonrası evde bakımı hastaya uygun olarak planladığınızdan emin olmak için şu adımları atabilirsiniz:

  Hasta Bakıcıyla Tanışın

Ameliyat için hastaneye yatmadan önce hasta bakıcıyla bir araya gelin ve bu kişinin sizin için uygun olup olmadığını değerlendirin. Hatta mümkünse ameliyattan bir süre önce işe başlasın. Böylece eve ve aileye uyum sağlamaya başlayacaktır. Ayrıca beklentilerinizi, tercihlerinizi ve iyileşme sürecinde ortaya çıkabilecek herhangi bir özel ihtiyacı konuşmuş olursunuz. Bakıcı ne tür görevleri üstlenecek? Ev içinde hangi alanlarda yardımcı olacak? Bütün bunların üzerinden geçersiniz. Eğer bakıcının size uygun olmadığını anlarsanız yeni bir adayla tanışmak için zamanınız olur.

Ameliyat öncesi hekiminizle konuşarak bakıcının ne kadar süreyle gerekebileceğini öğrenmeniz de önünüzü görmeniz açısından faydalı olacaktır.

  Kişiselleştirilmiş Bir Bakım Planı Oluşturun

Seçtiğiniz bakıcıyı hemşireyle tanıştırmanız, bakıcının ameliyat sonrası bakımla ilgili yapılacakları ilk ağızdan duymasını sağlar. Bu, hastaya özel bir bakım planı oluşturmak için önemlidir. Gerekli bilgileri hekimden ve hemşirenizden öğrenin. Yara bakımı, beslenme, egzersizler gibi tüm ihtiyaçları karşılayacak bir bakım planı hazırlayın. İhtiyaç duyduğunuzda doktorunuzla veya hemşire ile nasıl iletişime geçeceğinizi öğrenin.

Son Blog Yazımız

Fransızca Bilen Dadı mı Arıyorsunuz?

Son yıllarda Fransızca bilen dadılar ve bakıcılar, ailelerden yoğun ilgi görüyor. Çünkü aileler bakım hizmeti almakla kalmayıp çocuklarının dil öğrenmesini istiyor. Fransızca konuşan bir çocuk bakıcısı ile çocuklar Fransızca gibi...

Devamı
Ameliyat Sonrası Bakım İpuçları

Bize Ulaşın

Ofis: +90 212 213 2423 

Mobil:  +90 532 204 3168  

  Temel İhtiyaçlarla İlgili Ayarlamaları Önden Yapın

İlaç ve gerekli malzemelerin alınması, evin alışverişinin yapılması gibi işleri önceden planlayın. Alışverişi kim yapacak? Yemeği kim hazırlayacak? Evin temiz ve düzenli tutulmasından kim sorumlu olacak? Bu ihtiyaçları önceden düzenlemek, hastaneden eve dönüşten sonra bu rutinleri kurmaya çalışmak yerine iyileşmeye odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

  Özel Ekipmanlar İçin Hazırlık Yapın

Cerrahi müdahale sonrasında kullanılacak özel ekipmanlar, günlük aktivitelerinizi daha konforlu ve güvenli bir şekilde sürdürmenize yardımcı olur. Bu nedenle, bu ekipmanları önceden planlamak ve hazırlık yapmak, evdeki geçiş sürecinizi daha rahat bir hale getirecektir. Peki hangi özel ekipmanlar gerekebilir?

Geçici Tuvalet Destek Aparatları/Kolları

Cerrahi müdahalenin türüne bağlı olarak, geçici tuvalet destek aparatı kullanmak gerekebilir. Bu, tuvalet kullanımında destek sağlayarak günlük yaşamınızı kolaylaştırır.

Koltuk Değneği, Yürüteç veya Tekerlekli Sandalye

Yürüme yeteneğinizin kısıtlandığı bir dönemde, yürüteç veya tekerlekli sandalye kullanımı gerekebilir. Bu ekipmanlar, güvenli bir şekilde hareket etmenizi sağlar ve fiziksel aktivitenizi kademeli olarak artırmanıza yardımcı olur.

Yatak İçi Emniyet Korkulukları

Yatak içi emniyet korkulukları, yatakta hareketlerinizi destekleyebilir ve düşme riskini azaltabilir. Bu özellikle gece uykusu sırasında güvenliği artırmak için önemlidir.

Ameliyat öncesi dönemde, özellikle evdeki geçişinizi kolaylaştırmak adına gerekirse yürüteç, tekerlekli sandalye veya diğer ekipmanları önceden ayarlayın. Özel ekipmanları doğru ve güvenli bir şekilde kullanabilmek için sağlık profesyonellerinden eğitim alın. Bakıcınızın ekipmanları kullanmanızda size nasıl yardımcı olacağını da önceden konuşun.

Özel ekipmanları önceden belirlemek ve ayarlamak, hem sizin hem de bakıcınızın bu dönemi daha etkili ve konforlu bir şekilde yönetebilmesine olanak tanır. Bu sayede, evdeki geçiş süreciniz daha rahat ve güvenli bir şekilde gerçekleşir.

İletişimi Nasıl Yürüteceğinizi Belirleyin

Başkalarıyla nasıl iletişim kuracağınızı belirlemek, cerrahi sonrası bakım sürecinde tüm aile, bakıcı ve akrabalar arasındaki koordinasyonu güçlendirir. Bu adım, aile üyelerinizin ve bakıcınızın sizinle ilgili önemli bilgileri paylaşmasını, acil durumlar için hazırlıklı olmasını ve bakım çabalarını daha etkili bir şekilde yönetmesini sağlar. Net iletişim, sizin ve sevdiklerinizin rahat ve güvenli bir iyileşme süreci geçirmesine katkıda bulunur. Her cerrahi müdahale -göz ameliyatı, kalp ameliyatı, eklem ne olursa olsun- farklı ihtiyaçlara ve iyileşme süreçlerine sahiptir.

Bu proaktif adımları atarak, başarılı bir iyileşme için zemin hazırlayabilir ve cerrahi sonrası dönemi mümkün olduğunca rahat ve stressiz geçirebilirsiniz.

Lamer Danışmanlık olarak, Türkiye genelinde evde hasta bakımı için güvenilir ve deneyimli bakıcı personel desteği sunuyoruz. Sevdiklerinizi gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiniz en yüksek kalitede bakım hizmeti sağlıyoruz. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ameliyat Sonrası Bakım Hizmeti

Bize Ulaşın

Ofis: +90 212 213 2423 

Mobil:  +90 532 204 3168  

Danışmanlarımız Sizi Dinlemeye Hazır!

Hemen Arayın veya Mesaj Gönderin,
İhtiyaç Duyduğunuz Desteğe Hızlı ve Güvenilir Yoldan Ulaşın

error: İçerik korunmaktadır !!