3- Ütü
Gündüzlü yardımcı, kirli çamaşırları renklerine göre ayırıp çamaşır makinesine atar. Yıkanan çamaşırları varsa kurutma makinesinde kurutur. Kurutucu yoksa çamaşır iplerine asar. Daha sonra ütü işlerini yapar. Ütü evde en çok zaman alan işlerden biridir. Hatta bazı aileler sadece ütü ve süpürüp silme işi için gündüzlü eleman çalıştırmak isteyebilir.
4- Yemek Hazırlığı
Eğer aile isterse gündüzlü eleman, yemek hazırlığı konusunda da yardım eder veya yemek pişirir. Günlük öğünlerin pişmesinden, sofra kurmaya kadar her aşamada yardımcı olur. Ayrıca, yemek sonrası mutfağı toparlayıp temizler veya mesaiyi bitirmeden önce sofrayı kurup öyle çıkar.
5- Market Alışverişi
Bazı aileler evdeki temizlik ve gıda malzemelerini alma işini gündüzlü yardımcıya verebilir. Buna ek olarak evdeki malzemeler bittikçe eksikleri alışveriş listesine yazar.
6- Misafirlere Servis
Gündüzlü elemanın görevleri arasında ev sahibi isterse misafir ağırlarken ona destek olmak yer alır. Misafir gelmeden önce ev sahibinin sunacağı ikramları hazırlamaya yardım eder. Misafirlere ikram ve çay-kahve servisini yapar. Eğer sofra kurulacak ise sofrayı hazırlar. Böylece ev sahipleri misafirleriyle daha rahat ilgilenir.
7- Çocuk Bakımı
Hangi çalışan anne-baba çocuklarının okuldan gelince ev yemeği ile karnını doyurmasına, onlarla ilgilenilmesine hayır diyebilir?
Gündüzlü bayan yardımcı, eğer aile isterse çocuklara da yardım eder. Örneğin okuldan gelen çocukların yemeklerini hazırlar, gerekiyorsa onları öğle uykusuna yatırır, oyun oynatır. Sonuç olarak çocuklara göz kulak olur ve böylece siz işteyken aklınız çocklarda kalmaz. Eğer yardımcınızın çocuklarla da ilgilenmesine ihtiyacınız varsa bunu iş görüşmesinde mutlaka belirtin.
8- Yaşlı Bakımı
Gündüzlü eleman, evde yaşlı bireyler bulunan ailelere yaşlının bakımında da destek sağlar.
9- Evcil Hayvanla İlgilenme
Evcil hayvanınız varsa onun günlük ihtiyaçlarını karşılamakta yardımcı olur. Ancak başta bu konuyu da konuşmalı ve ayrıca kedi alerjisi vs. olup olmadığını öğrenmelisiniz.
Sonuç olarak gündüzlü ev yardımcısı ailelerin sağ koludur diyebiliriz.
Ofis temizlik elemanı, iş yerlerinde temizlik yaparak hijyenin korunmasına yardım eder. Ofis içindeki masalar, ortak alanlar, tuvaletler ve mutfak gibi alanları temizler. Bunları yaparken masa düzenlerini değiştirmemeye ve priz ve elektrik kablolarına dokunmamaya dikkat eder. Ayrıca çay-kahve servisi yaparak çalışan ve yöneticilerin içecek ihtiyaçlarını karşılar.
Ofis temizlik-servis elemanı ve gündüzlü ev yardımcısı genellikle haftanın 5 günü çalıştığı için, bu elemanların ödemesi çoğunlukla aylık yapılır.