Ofis: +90 212 213 2423       Mobil:  +90 532 204 3168     Eposta: info@lamerdanismanlik.com

Yenidoğan Bebek Bakımı

Yenidoğan Bebek Bakımı

Yenidoğan bebek bakımı yeni ebeveynler için hem heyecan verici ve hem bir o kadar da zorlu bir süreçtir. Bebeğiniz, sağlıklı ve mutlu bir başlangıç yapabilmesi için özenli bir bakıma ihtiyacı duyar. Bu yazıda, yenidoğan bebek bakımı ile ilgili aklınıza takılan soruların cevaplarını bulacaksınız.

Yenidoğan bebek bakımı, bebeğinizin sağlıklı gelişimini desteklemek için temel bir gerekliliktir. Bebeğe şefkatle yaklaşarak, bebeğinizin bezini düzenli olarak değiştirmek, her ihtiyaç duyduğunda onu beslemek, uygun bir uyku ortamı sağlamak ve bir rutin oluşturmak bu bakımın temel unsurları arasındadır. Ayrıca, doktorunuzun önerilerine uygun şekilde aşı takvimini takip etmek de önemlidir.

Yenidoğan Bebekler Neden Ağlar?

Yenidoğan bebekler genellikle beslenme ihtiyacından dolayı ağlar. Emzirme düzenli olmalı ve ihtiyacı olduğu her an bebeği beslemelidir. 

Son Blog Yazımız

Filipinli Bakıcı Arıyorum

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Filipinli bakıcılar ailelerin favorisi haline geldi. Filipinliler çocuklara ve yaşlılara şefkatle yaklaştıkları, çalışkanlıkları ve özellikle İngilizce bildikleri için tercih ediliyor. İşte Filipinli çalışanların popüler olmasının...

Devamı

Yenidoğan Bebeği Kaç Saatte Bir Beslemeli?

Yenidoğan bebekler genellikle ilk birkaç hafta boyunca 2 ila 3 saatte bir beslenirler.

Yenidoğan Bebeği Kaç Saatte Bir Beslemeli?

Ancak, her zaman bu rutinde olmayabilir. Bebek emzirme işareti gösterdiğinde veya uyanık olduğunda, emzirmeye hazır olduğunu belirtir. Bu süre içinde bebeğinizi emzirme veya biberonla besleme süreci, bebeğin ihtiyaçlarına bağlı olarak farklılık gösterecektir. Dolayısıyla doktorunuzun önerilerini dikkate alarak bebeğinizin beslenme rutinini oluşturmalısınız.

Emzirme sırasında, bebeğin rahat etmeli ve memeyi doğru bir şekilde kavramalı. Yenidoğan bebekler genellikle kısa sürelerle annelerini emerler, sonrasında uykuya dalarlar. Bu nedenle bebeği nazik bir şekilde uyandırıp her iki memeyi de boşaltmaya teşvik etmek gerekir.

Ayrıca, bebek emzirme süresince doğru pozisyonda olmalı ve meme ucu bebeğin burnunu kapatmamalı. Emzirme sırasında annenin rahat ve huzurlu olması bebeğin emme sürecini kolaylaştırır. Bütün bunların dışında her beslenme sonrası bebeğin gazını çıkarmak gerekir. Aksi takdirde kusabilir. Bu arada 10 günden sonra kolik ağlamaları ile karşılaşabilirsiniz. Yani çığlık tarzı ağlama krizleri olabilir. Bu durum, bebeğe bakım verenleri çaresiz hissettirebilir. Bu durumda bebeğin karnına yuvarlak hareketlerle masaj yapmak, bebeği otomobil ile gezdirmek (bu çok etkili bir yöntemdir), saç kurutma makinesini çalıştırmak (beyaz gürültü olarak bildiğimiz, anne karnındaki ortam seslerini anımsatan makine sesleri) faydalı olacaktır.

Yenidoğan bebek bakımı

Yenidoğan Bebeği Kaç Gün Boyunca Yıkamamalı?

Yenidoğan bebeği ilk birkaç gün yıkamayın. Bebeklerin doğum sonrası verniks adı verilen bir maddeyle kaplı olmaları, cildin nemli kalmasını sağlar ve enfeksiyon riskini azaltır.

Yenidoğan Bebek Bakımı – Altını Ne Zaman Değiştirmeli?

Yenidoğan bebeklerin altını değiştirmek için birkaç işaret vardır. İlk olarak, bebek altını kirlettiğinde veya ıslaklık hissettiğinizde değiştirmelisiniz. Bunun için bezinin şişkin olduğunu hissedeceksiniz. Kakasını yapıp yapmadığını bezi hafifçe aralayarak da görebilirsiniz. Genellikle, yenidoğan bebekler her beslenme sonrasında (bazen beslenme sırasında) altlarını kirletir veya ıslatır, bu nedenle beslenme sonrası alt değişimi gereklidir. Uyandıktan sonra bezini doldurmuşsa değiştirmeniz gerekecektir. Ancak bazen anneler bebek, emzirme sırasında da altına yaptığı için üst üste bez değiştirmek yerine emzirme ve gaz çıkarma işlemlerinden sonra altını değiştirmeyi tercih edebilir.

Bunun yanı sıra bebek alt değiştirme sırasında rahat olmalı. Cilt tahrişini önlemek için cildi iyice temizledikten sonra bu işlem için ayırdığınız havlu veya yumuşak bir bez ile kurulayın. Bezini bağlamadan önce cildinin iyice kurumuş olduğundan emin olun. Eğer emzirdikten sonra altını değiştirecekseniz gazını çıkarmadan altını değiştirmeyin.

Bebek Kaç Gün Yenidoğan Sayılır?

Uzmanlar bebekleri genellikle doğumdan sonraki ilk 28 gün yenidoğan olarak kabul ederler. Bu dönemde bebek dünyaya adapte olmaya başlar ve büyüme ve gelişmesi hızlı olur. Bu nedenle, yenidoğan döneminde bebeğinizi özenle ve dikkatle takip etmek önemlidir.

Yenidoğan Göbek Bakımı

Yenidoğan bebeklerin göbek bakımı doğum sonrası dikkat edilmesi gereken önemli bir konu. Bebeğin göbek bağı düşene kadar onu kuru ve temiz tutmalısınız. Göbek bakımına dair ipuçlarımız ise şöyle:

  1. Doktor veya hemşire bebeğin göbek kordonunu doğumdan sonra steril bir şekilde keser. Ancak kordonun iyileşmesi birkaç hafta sürebilir. Göbek bağını suyla temas ettirmeyin. Ancak nemli bir pamuklu çubuk veya yumuşak bir bez kullanarak, göbek kordonunun çevresindeki kirleri nazikçe temizleyebilirsiniz.
  1. Bebeğin göbek bağının hava almasına izin verin. Ayrıca bez ve giysiler göbeğin üzerinde baskı da yapmamalı. Bez değişimi sırasında göbek bağının kuru ve temiz olduğundan emin olun ve bezin altından hava sirkülasyonunu sağlayın.
  1. Eğer bebeğin göbeğinde kızarıklık, şişlik, akıntı veya kötü koku gibi anormal belirtiler varsa, hemen çocuk doktoruna danışın. Enfeksiyon ihtimali olabilir.

Yenidoğan Cilt Bakımı

Yenidoğan bebeklerin cildi hassas ve narin olduğundan, cilt bakımını özenle yapmalısınız. Bebeğinizi yıkarken, pH dengesini koruyan ve cildi kurutmayan özel bebek şampuanları ve sabunları kullanmanız gerekir. Ayrıca, bebeğin cildini nemlendirmek için hafif ve parfümsüz bir bebek losyonu veya yağı kullanabilirsiniz.

Yenidoğan Ağız Bakımı

Ağız bakımı, genel hijyenin önemli bir parçasıdır ve doğru bir şekilde yapıldığında bebeğin ağız sağlığını korumaya destek olur.

  1. Emzirme veya mama sonrası bebeğin ağzını temizlemek için temiz bir pamuklu bir bez veya yumuşak gazlı bez kullanabilirsiniz. Bunu günde birkaç kez yapmak iyi olur. Sonuç olarak ağızda kalan sıvı artıklarını bu şekilde temizlemiş olacaksınız.
  1. Bebeğin ağız bakımı sırasında nazik hareket Ağız ve diş etlerine fazla baskı uygulamaktan kaçının. Nazik dairesel hareketlerle temizliğini yapın.
  1. Bebeğin ağız bakımı sırasında herhangi bir anormal durum fark ederseniz hemen doktora danışın. Ağızda kızarıklık, şişlik, akıntı veya kötü koku gibi belirtiler enfeksiyon veya diğer ağız sağlığı sorunlarının işareti olabilir ve tedavi gerektirebilir.
Yenidoğan Bebek Bakımı

Yenidoğan Göz Bakımı Nasıl Yapılır?

Yenidoğan bebeklerin göz bakımını çok hassas bir şekilde yapmalısınız. İşte bakım ipuçları:

  1. Öncelikle yenidoğan bebeklerin gözlerini temizlemek için kullandığınız bezlerin temiz ve yumuşak olması önemlidir. Her göz için ayrı bir bez kullanmak ve gözleri dıştan içe doğru nazikçe silmek gerekir.
  1. Kullanacağınız bezi kaynatıp ılıttığınız suyla hafifçe nemlendirin. Böylece temizlemek daha rahat ve konforlu olacaktır.
  1. Göz damlalarını doktorun önerisine göre kullanın, dolayısıyla doktor önermedikçe kullanmayın.
  1. Yenidoğan bebeklerin gözlerinin temizliğini her gün düzenli olarak yapmanız iyi olacaktır. Böylece gözleri hijyenik ve sağlıklı kalacaktır.
  1. Herhangi bir anormallikte doktora danışın.

Yenidoğan bebek bakımı sürecinde, özellikle anne mutlaka destek almalı. Bu destek, bebeğin gazını çıkartmak gibi direkt bebekle ilgili olabilir veya annenin ihtiyaçlarını karşılamayı da içerebilir. Anneye iyi beslenmesi için destek olmalı ve dinlenmesi için fırsat vermelidir. Ayrıca moral, anne için çok önemlidir. Destek verecek kişi baba, diğer aile fertleri, yakın akrabalar ve bakıcı olabilir.

Çünkü bebek bakımı zorlu bir süreçtir. Dolayısıyla bu dönemde anne, her türlü desteğe ihtiyaç duyar. Anne, ihtiyaç duyduğu yardımı talep etmekten çekinmemeli ve çevresindeki destekleyici kişilere güvenmelidir. Böylece, bebek bakımı daha keyifli bir deneyim olacaktır.

Lamer Danışmanlık olarak, ailenizin en yeni üyesi en değerli varlığınız bebeğiniz için, ister Türk ister yabancı güvenilir ve deneyimli bebek bakıcısı hizmetleri sunuyoruz. Onları güvenle emanet edebileceğiniz, içinizi rahat ettirecek en yüksek kalitede bakım hizmeti hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Danışmanlarımız Sizi Dinlemeye Hazır!

Hemen Arayın veya Mesaj Gönderin,
İhtiyaç Duyduğunuz Desteğe Hızlı ve Güvenilir Yoldan Ulaşın

error: İçerik korunmaktadır !!