Ofis: +90 212 213 2423       Mobil:  +90 532 204 3168     Eposta: info@lamerdanismanlik.com

Bebeklerde Kabızlık

Bebeklerde Kabızlık

Kabızlık, bebeklerde olabilen yaygın problemlerden biridir. Özellikle ek gıdaya geçtikten sonra bebekler kabızlık yaşayabilir. Bu durumdan huzursuz veya rahatsız olabilirler. Bebeklerde kabızlık genellikle beslenme alışkanlıkları, yetersiz sıvı alımı veya fiziksel aktivite eksikliği gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bebeğin bağırsakları henüz tam gelişmediğinden kabızlık sorunu olabilir. Bu yazıda bebeklerde kabızlığın ne olduğunu, nedenlerini, belirtilerini ve yönetimini ele alacağız.

Bebeklerde Kabızlık Nedir?

Her bebek farklı dışkılama alışkanlıklarına sahiptir. Bazı bebekler her gün, bazıları daha seyrek dışkılar. Önemli olan, sıklığından çok, bebeğin dışkılarken zorlanıp zorlanmadığıdır. Eğer zorlanıyorsa bu durumda kabızlık şüphesinden söz edebiliriz. Bebeğin hareketleri de kabızlık konusunda bize ipuçları verecektir. Karnında sertlik veya kasılma olabilir. Bağırsak hareketleri sırasında huzursuz olabilir, ağlayabilir. Dışkısı sert ve parça parça gelebilir veya hiç gelmeyebilir. Ayrıca ıkınma sırasında anüste çatlak olabilir ve bu durum kanamaya yol açabilir. Hatta bebek yemek yemeyi reddedebilir. Dolayısıyla genel bir rahatsızlık söz konusudur. Ancak bebeklerde kabızlık tedaviye kolayca cevap verir.

Son Blog Yazımız

Fransızca Bilen Dadı mı Arıyorsunuz?

Son yıllarda Fransızca bilen dadılar ve bakıcılar, ailelerden yoğun ilgi görüyor. Çünkü aileler bakım hizmeti almakla kalmayıp çocuklarının dil öğrenmesini istiyor. Fransızca konuşan bir çocuk bakıcısı ile çocuklar Fransızca gibi...

Devamı

Bebeklerde Kabızlık Neden Olur?

Bebekte kabızlığa anne sütü aldığı ilk altı ayda genellikle rastlamayız. Kabızlığı daha çok altıncı aydan itibaren ek gıdaya geçiş döneminde görürüz. Kabızlığın farklı sebepleri olabilir. Pirinç içeren mamalar, inek sütü, lif açısından fakir besinler kabızlığı tetikleyebilen gıda maddeleridir. Ayrıca sıvı alımında yetersizlik, enfeksiyon gibi başka nedenler kabızlığa yol açabilir. Bebeğin alışık olduğu ortamdan başka yerde olması, aşırı sıcak gibi faktörler strese neden olur. Bu durum da kabızlığa davetiye çıkarabilir. Son olarak bazı kronik rahatsızlıkların bebekte kabızlığa neden olabileceğini ekleyelim.

Bebeklerde Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Bebek kabız olduğunda ebeveynlerin ve bebek bakımından sorumlu kişilerin yapması gerekenler:

-Bebeğin yeterli sıvı aldığından emin olun. Bu sıvının bir kısmı meyve suyu olabilir.
-Ek gıda döneminde lifli gıdalardan zengin besinler vermeye özen gösterin. Armut püresi, gün kurusu kayısı püresi, erik kurusu püresi kabızlığa çok iyi gelir.
-Bebe yağı ile tek elle, karnına dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın. Bağırsakları uyaracaktır.
-Bacaklarını pedal çeviriyormuş gibi hareket ettirin. Bu egzersiz gazı ve dışkılamayı tetikler.
-Anal bölgeye gliserin ve zeytinyağı sürmek de faydalı olacaktır.

 

Bebeklerde Kabızlık
Bebeklerde Kabızlık

Bebeklerde Kabızlığı
Nasıl Önleyebiliriz?

-6 aydan önce katı gıdaya başlamamalısınız.
-Ek gıdaya geçtiğinizde bol lifli tahıl, sebze ve meyvelerin pürelerini verin. Çocuk doktoru bebeğe hangi besinleri vereceğinizi söyleyecektir.
-Bebek yeterli miktarda sıvı almalı.
-Karına doğru bacak çekme ve itme, pedal çevirme hareketlerini yaptırın.
-Nazikçe karın masajı yapın.

Kabızlık kısa süren bir rahatsızlıktır ancak süreç uzadığında vakit kaybetmeden çocuk doktorunun bebeği muayene etmesi gerekir.

Bebeklerde kabızlık, doğru bakım ve beslenme alışkanlıklarıyla kolaylıkla önlenebilecek bir sorundur. Lamer Danışmanlık olarak, ailenizin en yeni üyesi bebeklerinize en iyi bakımı sağlayacak bakıcı hizmeti veriyoruz. Deneyimli bakıcılarımız, bebeğinizin fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak deneyime sahiptir. Bir bakıcı danışmanlık şirketi olarak, bebeğinizin bakımına özen göstererek güvenilir destek sunuyoruz. Hemen bize ulaşın, bebeğiniz için en uygun ve güvenilir bakıcıyı birlikte seçelim!

Danışmanlarımız Sizi Dinlemeye Hazır!

Hemen Arayın veya Mesaj Gönderin,
İhtiyaç Duyduğunuz Desteğe Hızlı ve Güvenilir Yoldan Ulaşın

error: İçerik korunmaktadır !!