Ofis: +90 212 213 2423       Mobil:  +90 532 204 3168     Eposta: info@lamerdanismanlik.com

Bakıcı ile Konuşulması Gerekenler: 10 Altın Kural

Bakıcı ile Konuşulması Gerekenler:
10 Altın Kural

Bakıcıyla anlaştınız. Ücret, izin günleri ve mesai saatlerini de belirlediniz. Peki evdeki kuralları anlattınız mı? Çocuk bakıcısı işe başlamadan önce, kurallarla ilgili açık ve net bir konuşma yapmanız çok önemli. Her ailenin farklı kuralları olabilir. Bu yüzden ondan ne beklediğinizi baştan anlatmanız her iki taraf açısından daha iyi olacaktır. İşte en başta bakıcı ile konuşulması gerekenler.

İçindekiler:

  1. Evde kamera olduğunu açıkça söyleyin
  2. Cep telefonu kurallarınız net olsun
  3. Çocuğun mahremiyetine dikkat etmeli
  4. Kimse eve giremez
  5. Bilginiz dışında yiyecekler vermek yasak
  6. Rutin önemli: Uyku, yemek, banyo ve etkinlikler
  7. Sigara? Asla!
  8. Acil durumlarda yapılacaklar
  9. Her şeyi konuşalım
  10. Çocuğun görüntülerini sosyal medyaya koymak yok

Son Blog Yazımız 

2 yaş sendromu uyku gerilemesi

İki Yaş Sendromu Uyku Gerilemesi

İki yaş sendromu... Ah, ebeveynler için ne zor bir dönem… Daha önce mışıl mışıl uyuyan o melek çocuk, şimdi geceleri defalarca uyanıyor, gündüzleri uykuya direniyor. "Neler oluyor?" diye sormanız çok...

Devamı

1. Evde Kamera: Açıkça Söyleyin

İşte bakıcı ile konuşulması gerekenler listesinin ilk maddesi. Evinizde kamera varsa veya almayı düşünüyorsanız, bunu açıkça söyleyin. Net olmak güven ilişkisi açısından gerekli. Üstelik aslında bakıcının da kendini rahat hissetmesini sağlar. Örneğin çocuğun bakıcısından şüphelendiğiniz herhangi bir durumda kamera kayıtları gerçeği ortaya çıkaracaktır. Bu arada kamera konusunu söylerken tedirgin hissetmeyin. Sonuçta anneannesine bile bıraksanız gün içinde bebeğinizi izlemek isteyeceksiniz.

2. Cep Telefon Kullanımı ve Ekran Süresi

  • Bakıcı telefonla konuşmak için çocuğu asla yalnız bırakamaz.
  • Telefon görüşmelerini kısa tutsun.
  • Çocuğu oyalamak için eline telefon, tablet gibi şeyler vermesin. Eğer belli bir sınırınız varsa bu cihazları sadece sizin belirlediğiniz süre boyunca verebilir.
  • Buna ek olarak televizyon açıkken şiddet, bağırma veya çocuğun izlememesi gereken içerikleri izlettirmesin. Çocuklar küçük de olsa olumsuz etkileri hissedebilir.

3. Çocuğun Mahremiyeti: Bez Değiştirme ve Giyim Kuralları

Çocuk bakıcısı ile başta konuşurken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de gizlilik. Bebeğinizin alt değiştirme ve kıyafet değişimi sırasında mahremiyetine özen göstermesini söyleyin. Yani komşu, misafir ya da akraba yanında bunları yapmasın. Bu hassasiyetlerinizi bakıcıyla paylaşın.

4. Kimse Eve Giremez!

Bebeğinize bakan kişi eve kesinlikle birini almamalı. Çünkü orası sizin eviniz ve çocuğunuzu ona emanet ediyorsunuz.

Bakıcı kısa süreli bile olsa çocuğu evde yalnız bırakmamalı (örneğin bakkala veya markete gitmemeli.) Ayrıca sizden izin almadan çocuğu alıp dışarı çıkmamalı. Kısa süreli bir çıkış bile olsa sizi arayıp izin istemeli.

5. Beslenme: Çocuk Neler Yiyebilir? Neler Yasak?

  • Bebeğinizin beslenme düzeni ve alerjileri konusunda çocuk bakıcısını baştan bilgilendirin. Alerjisi varsa ekstra dikkatli olacak.
  • Sizin bilginiz dışında yeni bir yiyecek vermemeli.
  • Çocuk o yemeği yemek istemediğinde ona alternatif olarak hangi yemeği verebileceğini bakıcıya önceden söyleyin.
  • Sizin izniniz dışında abur cubur da vermemesi gerekiyor.

6. Rutinler Önemli: Uyku, Yemek, Banyo ve Etkinlikler

Bebek bakıcısı sizin belirlediğiniz banyo, uyku ve yemek saatlerine uymalı. Bebek uyurken ara sıra onu kontrol etsin. Yattığı pozisyonda rahat nefes alıp almadığını gözlemlesin.

Ayrıca çocukla yapabileceği etkinlikler konusunda bir liste hazırlayın. Gerekli araç gereçleri hazır edin (resim defteri, boyama kalemleri, kitaplar vb.).

7. Sigara Kullanımı

Söz konusu bile değil! İçmediğini söylese bile bu konu baştan bakıcı ile konuşulması gerekenler arasında. 

8. Acil Durumlarda Yapması Gerekenler

Çocuk bakıcısına acil bir durumda kimi araması gerektiğini söyleyin. Ufak bir ev kazası bile olsa haber versin, akşam sizin gelmenizi beklemesin. Buna ek olarak ona bir liste hazırlayın. Evdeki ilk yardım malzemelerinin nerede olduğunu ve onları nasıl kullanması gerektiğini sizden öğrensin. Ayrıca, bebeğinizin doktorunun iletişim bilgilerini de yazın, el altında olsun.  

9. Açık İletişim Şart

Bebeğinize bakan kişi, sizinle her konuda rahatça konuşabilmeli ve herhangi bir durumdan çekinmemeli. Dolayısıyla sizden tepki alacağını düşündüğü için bazı şeyleri saklamaması gerek. Ona bu konuda güven verin. Dışarı çıkmak için izin istediğinde “hayır” derken anlayışlı ve sakin kalın.

Bunların yanı sıra, kuralları konuşurken yüzünüzün tutmadığı durumlar olabilir. Böyle bir anda “Babamız bu konuda çok katı” gibi bir cümleyle topu babaya atabilirsiniz.

10. Gizlilik

Bakıcı, çocuğunuzun fotoğrafını sosyal medyada kesinlikle paylaşmamalı. Ayrıca evin konumunu ve adresini hiç kimseye vermemeli.

Çocuğunuza bakacak kişi ile açık ve net bir iletişim kurmanız, her iki taraf için de işleri kolaylaştıracaktır. Bakıcı ile konuşulması gerekenler listesini önden hazırlarsanız, konuşma esnasında da rahat edersiniz. Bir şey atlamamış olursunuz

Lamer Danışmanlık  olarak ailenizin kurallarını uygulayacak, ihtiyaçlarınıza en uygun bakıcıyı temin ediyoruz. Portföyümüzdeki referans kontrollerini yaptığımız, deneyimli ve güvenilir Türk ve yabancı çocuk bakıcılarımız ile hizmetinizdeyiz.

Aile içindeki dinamiklere uygun, profesyonel bebek bakıcıları ile, içiniz rahat bir şekilde işinizle ilgilenebilirsiniz. Ailenize en uygun bakıcıyı bulmak için hemen bizimle iletişime geçin. Danışmanlarımız ihtiyaçlarınızı dinleyecek ve uygun adayları belirleyip size alternatifli olarak sunacaktır.

Danışmanlarımız Sizi Dinlemeye Hazır!

Hemen Arayın veya Mesaj Gönderin,
İhtiyaç Duyduğunuz Desteğe Hızlı ve Güvenilir Yoldan Ulaşın

error: İçerik korunmaktadır !!